Tarif defterimden;
Yeşil eriğin mayhoş tadının çok yakıştığı nohutlu bamya yemeği…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Malzemeler:
400 gr bamya
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 küçük kuru soğan, yemeklik doğranmış
2 diş sarımsak, ezilmiş
3 büyük domates, Kabukları soyulup minik küpler halinde doğranmış
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı nohut, haşlanmış ölçü
1 limon suyu
2 su bardağı sıcak su
10 – 12 adet yeşil erik
Yapılışı:
*Bamyaları yıkayıp tepelerinden koni biçiminde soyun.
*Zeytinyağı ve kuru soğanı orta boy tencereye alarak orta ateşte soğanlar pembeleşene kadar kavurun, sarımsağı ekleyin, sarımsak yağa aromasını bırakınca domates, salçalar, baharatlar ve tuzu ekleyip karıştırın. Haşlanmış nohut, limon suyu ve sıcak suyu ilave edin. Kaynamaya başlayınca ayıklanmış bamyaları ekleyip tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte bamyalar yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Erikleri ilave ederek 5 dakika sonra ocağı kapatın.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın..
Bir yanıt yazın