Tarif defterimden;
Tek tencerede et, nohut, soğan ve baharatların bir arada pişirildiği yapılışı kolay ve lezzetli ana yemek…
Yanında pilav, turşu ve mevsim salatasıyla servis edebilirsiniz.
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 1,5 saat
Malzemeler:
500 gr kemikli kuzu eti (kasabınızdan kuzu kapama olarak isteyin)
500 gr haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı zeytinyağı
10 adet arpacık soğan, kabukları soyulmuş
5 sarımsak, kabukları soyulmuş
Sos malzemeleri:
2,5 su bardağı sıcak su, 500 ml
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 sap biberiye
Yapılışı:
*Etleri yıkayıp kurulayın. Kalın tabanlı bir tencereye zeytinyağını alın, açık ateşte yağ ısınınca etleri ilave edin ve her iki tarafını mühürleyin. Haşlanmış nohut, soğan ve sarımsakları etlerin etrafına yayın. Bu arada ocağı kısık ateşe ayarlayın.
*Sos malzemelerini derin bir kapta karıştırıp yemeğin üzerine dökün. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak etler yumuşayana kadar 1,5 saat pişirin. Piştikten sonra etleri tencereden alarak kemiklerinden ayırın, tekrar nohutların üzerine ilave edin.
Kısa bir not:
*Pişirme esnasında 1 saat sonra yemeğin suyu çok azalmışsa yarım su bardağı sıcak su ekleyin. Yemek tamamen piştikten sonra dibinde 1 su bardağına yakın salçalı sosundan kalmış olmalı.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın