Mevsiminde, kolay yemek;
Sağlıklı bir yemek altenatifi; Geçen hafta yaptığım pırasalı tuzlu tarttan artan incecik 5-6 sap pırasayı nasıl değerlendireyim derken bu lezzetli yemek ortaya çıktı. Özellikle çalışanlar için yapılışı çok pratik sadece 15-20 dakikada hazır oluyor.
Servis: 4 dilim
Hazırlama süresi: 5 dakika
Pişirme süresi: 8-10 dakika
5-6 sap ince pırasa veya normal pırasanın yeşil yaprakları
2 yumurta
4 çorba kaşığı mısır unu
1 çay bardağı taze kaşar, rendelenmiş
1 çorba kaşığı maydanoz, ince doğranmış
1 çorba kaşığı dereotu, ince doğranmış
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Pırasaları yıkadıktan sonra incecik doğrayın, bir karıştırma kabına alın. Yumurta, mısır unu, taze kaşar, dereotu, maydanoz, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin, karıştırın.
22-24 cm çapındaki teflon tavaya zeytinyağının yarısını dökün, ocağı orta ateşe alın, pırasalı karışımı yerleştirin ve spatula ile bastırarak düzleştirin, üzerine halka doğranmış biberleri yerleştirin, bu aşamadan sonra karıştırmadan 5 dakika kadar pişirin. Tavanın üzerine düz büyük bir tabak kapatın, tavayı ters çevirerek omleti tabağa alın, diğer tarafını da pişirmek için tavaya kalan zeytinyağını alın ve tabağı kaydırarak omleti tavaya alın. 5 dakika daha pişirin, yine tabak yardımıyla ters çevirerek alın, dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun
Bir yanıt yazın