Yaz lezzeti;
Limon ve vanilya aromasının orman meyveleriyle uyumu ve üzerindeki çikolata sosuyla damaklara şenlik bir lezzet…
Sıcak yaz günlerine denk gelen bu bayramda sevdikleriniz için tatlı alternatifi olarak kolaylıkla yapabilirsiniz.
Servis: Baton kalıpta, 10 – 12 dilim
Hazırlama süresi: 20 dakika
Bekletme süresi: Dondurucuda 5-6 saat
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
3 yumurta, yumurtaların taze olmasına dikkat edilmeli!
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1 kutu krema, 200 ml
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1/2 bardak yaban mersini
1/2 bardak ahududu
1 paket kakaolu bisküvi
Çikolata sosu için:
100 gr bitter çikolata
1/4 bardak süt
Üzerini süslemek için:
1 er yemek kaşığı ahududu ve yaban mersini
Yapılışı:
*Öncelikle baton kalıbı streç film ile yanlarından taşacak gibi kaplayın.
*Yumurtalar, pudra şekeri ve vanilya özütünü derin bir kaba alarak beyaz köpükler oluşup kremamsı kıvama gelene kadar mikserin yüksek deviri ile yaklaşık 10 dakika çırpın (ilk fotodaki gibi).
*Ayrı bir kapta krema, pudra şekeri ve rendelenmiş limon kabuğunu 4 – 5 dakika çırpın. Yumurtalı karışımı kremalı karışıma ekleyip homojen hale gelene kadar yaklaşık 2 – 3 dakika daha çırpın.
*Karışımı streç film ile kaplanmış baton kalıba dökün, üzerine yaban mersini, ahududu ve 4 adet iri parçalara bölünmüş bisküvileri serpiştirin, temiz bir çubuk veya çatal ile hafifçe karıştırın. En üste kalan bisküvileri yerleştirip dondurucuya kaldırın, en az 5 – 6 saat veya bir gece donması için bekletin.
Servis öncesi;
*Çikolata ve sütü sos kabına alarak benmari usulü veya mikrodalgada eritip karıştırın. Sıkma torbasına akıtın, ucunu yarım cm kesin.
*Parfeyi servis tabağına ters çevirerek geçirin, streç filmi kaldırıp atın. Üzerine çikolata sosunu gelişi güzel gezdirin. Dilediğiniz gibi süsleyerek bekletmeden servis edin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın