Kolay tarif;
Manavdan gelen turpların otları köklerinden epey fazla olunca ziyan etmemek için gözleme içinde değerlendirdim;) İftar veya sahur sofraları için yapılışı pratik leziz gözlemeyi dilediğiniz otlarla hazırlayabilirsiniz.
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Malzemeler:
2 yufka
1 bağ turp otu veya ıspanak, çiriş otu, maydanoz gibi dilediğiniz yeşillikler
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
150 gr lor peyniri
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
10 yemek kaşığı su
Yapılışı:
*İç harç için turp otunu bol suda yıkayarak iyice kurutup incecik doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ederek soğanlar pembeleşene kadar orta ateşte kavurun. Doğranmış turp otunu ekleyip 2-3 dakika sonra ocağı kapatın. Lor peyniri, karabiber, pul biber ve tuzu ilave edip karıştırın.
*Yufkayı temiz bir tezgaha serip 3 yemek kaşığı su serpin (Gözleme kızarırken su güzel kabarmasını sağlıyor), 5 no lu fotodaki gibi kenarından katlayın, katladığınız bölüme iç harcın yarısını serpin. Altta kalan bölümü iç harcın üzerine kapatın, üzerine 2 yemek kaşığı daha su serperek yanları da kare olacak gibi katlayın. Diğer yufkaya da aynı işlemi yapın.
*1 yemek kaşığı zeytinyağını fırça yardımıyla tavaya sürün, ocağı orta ateşe ayarlayın, yağ ısınınca gözlemeyi tavaya alın. Yaklaşık 5 dakika kızarana kadar pişirin, diğer tarafını çevirip 5 dakika daha kızartın. İkinci yufkayı tavaya almadan önce kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını sürerek ilk yufka ile aynı yöntemle kızartın. Sıcak veya ılık olarak servis edin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla evde kalın…
Bir yanıt yazın