İspanyol mutfağına ait , geleneksel olarak pirinç ve deniz ürünleriyle yapılan bu lezzeti pilavı makarnalutfen.com dan gelen sebze kurularıyla yaptım. Sonuç gayet iyi oldu, özellikle vejetaryen olanlar için doyurucu ve harika bir yemek oluyor. Yanında yeşil salata ile servis yapabilirsiniz.
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 10-15 dakika
Pişirme süresi: 15-20 dakika
Malzemeler:
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı baldo pirinç
2 diş sarmısak, ezilmiş
1 su bardağı domates püresi
Yarım su bardağı karışık sebze kurusu
1 çay kaşığı toz zerdeçal veya safran, ben zerdeçal kullandım
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
5 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
*Geniş, yayvan bir pilav tenceresini ocağa alın, zeytinyağını ilave edin, pirinçleri yıkamadan ekleyin, 2-3 dakika orta ateşte kavurun.
*Sarmısak, domates püresi, sebze kurusu, zerdeçal, tuz, karabiber ve pulbiberi sırayla karıştırarak ilave edin, en son sıcak suyu ekleyin, bir kere karıştırıp orta ateşte tencerenin kapağı açık olarak 15-20 dakika suyu tamamen bitinceye kadar pişirin. pişme esnasında karıştırmayın.
*Servisten önce 2-3 dakika kadar demlenmeye bırakın.
DİLEK MOĞOL der ki
paella için sebze kurusunu nasıl temin ediyoruz.
Chez Maman der ki
Dilek hanım sebze kuruları büyük marketlerde satılıyor.
Merve der ki
Denedim çok güzel oldu, teşekkürler
Chez Maman der ki
Beğenmenize memnun oldum 🙂
Ellerinize sağlık…