Pancarlı Humusu geçen haftalarda evde verdiğimiz davet için yapmıştım. Herkesin lezzetini ve görselliğini çok beğendiği, ayrıca normal humustan daha hafif olan bu mezeyi deneyin derim. Bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında saklanabilen humusu, vegan olarak beslenenler sağlıklı ve besleyici alternatif olarak tüketebilirler.
Avokado çanaklarında farklı bir sunumla yaptığım humusun fotosunu da fikir olsun diye buraya ekledim.
Servis: 8-10 kişilik
Hazırlama, pişirme süresi: 50-55 dakika
Malzemeler:
4 adet orta boy pancar, yaklaşık 500 gr
500 gr haşlanmış nohut (ölçüsü haşlandıktan sonraki miktar)
3-4 diş sarımsak, ezilmiş
1,5 limon suyu
Yarım su bardağı zeytinyağı (200 ml lik bardak ölçüsüyle hesaplayın)
1 su bardağı tahin (200 ml lik bardak ölçüsü)
1 çay kaşığı kimyon
1 tepeleme çay kaşığı tuz
1 limon kabuğu rendesi
Yapılışı:
*Pancarları iyice yıkadıktan sonra kurulayın ve tek tek folyoya sarın, fırın tepsisine alın. 5 dakika önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.
*Fırından çıkartıp folyolarını açın, ılındıktan sonra kabuklarını soyun ve iri dilimlere ayırıp rondoda püre haline getirin.
*Püre haline gelen pancarları geniş bir karıştırma kabına aktarın. Nohutları rondoya alın ve çalıştırın, bu aşamada nohutların kolay ezilmeleri için zeytinyağının yarısını ekleyin, nohutlar tamamen püre haline gelince pancarların üzerine alın.
*Tahin, kimyon, tuz, sarımsak, kalan zeytinyağı ve limon kabuğu rendesini de ilave edip kaşık yardımıyla malzemeler tamamen homojen kıvam alana kadar karıştırın. Tuz miktarı damak tadınıza az geliyorsa biraz daha ekleyin.
*Servis tabağına alıp küçük kırmızı turplarla süsleyin.
*Yemek öncesi iştah açıcı olarak yanında tost melba veya çubuk krakerlerle de alternatif olarak servis yapabilirsiniz.
Bir yanıt yazın