Pancar saplarını değerlendirmenin en lezzetli hali bu olsa gerek…
Pancar kökleriyle geçen yıl buradan tarifini verdiğim dereotlu turşusunu yaptıktan sonra sap ve yapraklarını aşağıda tarifini verdiğim kavurmasını pişiriyorum (turşunun ayrıntıları tarif sonunda). Soğuduktan sonra süzme yoğurt ile gayet lezzetli olan kavurmasını deneyin derim.
Hazırlama, pişirme süresi: 30 dakika
Malzemeler:
5 adet pancarın sap ve yaprakları
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak, ezilmiş
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2-3 sap dereotu
250 gr süzme yoğurt
Yapılışı:
*Pancar sap ve yapraklarını yıkayıp incecik doğrayın. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alın. Zeytinyağını ekleyerek soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
*Sarımsak, doğradığınız sap ve yaprakları soğanlara ilave edip ara sıra karıştırarak suyunu salıp tamamen çekene kadar yaklaşık 15 dakika kavurun.
*Soğuduktan sonra süzme yoğurt ile servis tabağına alarak dereotu ile süsleyin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın