![Share on Facebook Facebook](https://www.chezmaman.com.tr/wp-content/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/facebook.png)
![Share on Twitter twitter](https://www.chezmaman.com.tr/wp-content/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/twitter.png)
![Share on Reddit reddit](https://www.chezmaman.com.tr/wp-content/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/reddit.png)
![Pin it with Pinterest pinterest](https://www.chezmaman.com.tr/wp-content/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/pinterest.png)
![Share on tumblr tumblr](https://www.chezmaman.com.tr/wp-content/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/tumblr.png)
![Share by email mail](https://www.chezmaman.com.tr/wp-content/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/mail.png)
Yeni keşifler;
Kuru fasulye yemeği yapmak için basınçlı tencerede haşladığım fasulyeler tencerenin kapağını açtığımda neredeyse ezilme kıvamına gelmişti. Ziyan etmemek için nasıl olsa bir şekilde değerlendiririm diye kilitli poşetlerde buzlukta saklamıştım.
Geçenlerde yaptığımız kurabiye ev atölyesi için misafirlerimize ikramlık neler hazırlayabilirim diye planlama yaparken buzluktaki ezilmiş fasulyelerle daha önce buradan tarifini paylaştığım pancar turşusundan da kullanarak denemeye karar verdim, tadı çok güzeldi ama üzerini iştah açıcı hale getirmek için süslemek gerekliydi.
Humusu servis tabağına yerleştirdikten sonra sponten vaziyette turp ve maydanoz saplarıyla çiçek demeti yaparak arzu ettiğim hale getirdim. Önce göze sonra mideye hitap etmeli daima değil mi 😉
Kremamsı dokusu ve pancar turşusunun ferahlığıyla herkesin beğenisini alan, sadece 15 dakikada hazırlayabileceğiniz humusu deneyin derim.
Servis: 6 kişilik
Hazırlama süresi:15 dakika
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
Yarım kg kuru fasulye, haşlanmış ölçü
4 diş sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağı
3/4 su bardağı tahin
1 büyük limonun suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
4 -5 dilim pancar turşusu
1 çay kaşığı tuz
Üzerini süslemek için:
1 adet yaban havuç veya turp
Maydanoz sapları
Karabiber taneleri
Yapılışı:
*Öncelikle yukarıda belirttiğim gibi fasulyeler ezilme kıvamına gelene kadar haşlanmış olmalı!
*Tüm malzemeleri blenderda püre haline getirin.
*Humusu servis tabağına alarak üzerini düzeltin.
*Maydanoz saplarını fotoğraftaki gibi yerleştirip hafifçe bastırın. Yaban havuç veya turpun kabuklarını soyarak ince dilimlere ayırın, çiçek ve yaprak kurabiye kalıplarıyla keserek sapların uçlarına dizip çiçeklerin ortalarını karabiber taneleriyle süsleyin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
![Share on Facebook Facebook](https://www.chezmaman.com.tr/wp-content/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/facebook.png)
![Share on Twitter twitter](https://www.chezmaman.com.tr/wp-content/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/twitter.png)
![Share on Reddit reddit](https://www.chezmaman.com.tr/wp-content/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/reddit.png)
![Pin it with Pinterest pinterest](https://www.chezmaman.com.tr/wp-content/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/pinterest.png)
![Share on tumblr tumblr](https://www.chezmaman.com.tr/wp-content/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/tumblr.png)
![Share by email mail](https://www.chezmaman.com.tr/wp-content/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/mail.png)
Bir yanıt yazın