Tarif defterimden;
Çilekli parfe özellikle çocukların çok beğendiği lezzetli bir tatlı oluyor. Sadece 4 malzeme kullanarak kolayca yapıp derin dondurucuda 3-4 hafta saklayabilirsiniz.
Servis: Küçük slikon kalıplarda 12-14 adet
Hazırlama süresi: 10-15 dakika
Malzemeler:
Yarım kg çilek
1 limon suyu
250 gr pudra şekeri
1 kutu krema, 200 ml
Yapılışı:
*Çilekleri yıkayıp kurulayın ve blendıra alın, limon suyunu ekleyin, püre haline getirin.
*Derin bir çırpma kabına pudra şekerini ve kremayı alın, mikserin yüksek deviri ile 4-5 dakika koyulaşana kadar çırpın.
*Çilekli karışımı kremalı karışıma ekleyin, homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
*Slikon kalıplara eşit miktarda paylaştırın, derin dondurucuda 12 saat kadar bekletin. İstediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun
Not:
*Çilekli parfeyi baton kalıpta da yapabilirsiniz, baton kalıbın yanlarından taşacak şekilde buzdolabı poşeti ile kaplayıp, malzemeyi dökün ve buzluğa alın, daha sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın