Tarif defterimden;
Dondurucunuzda haşlanmış nohutlar varsa kısa sürede hazırlayabileceğiniz Pastırmalı Humus, ara sıcak olarak davet sofralarına çok yakışıyor.
Servis: 6 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
600 gr nohut, haşlanıp kabukları soyulmuş ölçü
5 diş sarımsak, ezilmiş
Yarım su bardağı nohutun haşlanmış suyundan
Yarım su bardağı zeytinyağı
1,5 limon suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı tahin
Üzerine;
100 gr pastırma, çemeni ayıklanmış
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yapılışı:
*Nohut, sarımsak ve nohut suyunu blenderda püre haline getirin.
*Zeytinyağı, limon suyu, kimyon, tuz ve tahini ilave edip blenderda homojen bir kıvam alana kadar çekin.
*Humusu ısıya dayanıklı (tercihen toprak kap) kaba alıp üzerini düzeltin.
*Pastırmaları incecik dilimleyip tereyağıyla birlikte tavaya alarak orta ateşte 2-3 dakika soteleyin. toz kırmızı biberi ekleyip ocağı kapatın.
*Sotelenmiş pastırmayı humusun üzerine serpiştirin.
*Servisten önce 150 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 15 dakika ısıtın. Sıcak olarak servis edin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Kısa bir not:
*Dondurucudaki nohutlardan yapacaksanız, nohutları az suda 2-3 dakika haşlayıp ılıkken kabuklarını kolaylıkla soyabilirsiniz. Dibinde kalan suyu da humusa lezzet verecektir.
Bir yanıt yazın