Tereyağının patates dilimlerinin içinden akarak bıraktığı leziz halini anlamak için denemek gerek;) Patates, tereyağı ve ufalanmış ekmek içi ile fırında pişirdiğim Patates Düşes et yemeklerinin özellikle kuzu fırın ve rostoların yanına çok yakışıyor.
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 10-15 dakika
Pişirme süresi: 1 saat
Malzemeler:
8 adet orta boy patates
3 çorba kaşığı tereyağı + 1 çorba kaşığı fırın kabına sürmek için
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı ufalanmış ekmek içi
Yapılışı:
*Patateslerin kabuklarını soyun ve yıkayın, yarım cm kalınlığında alttan 1 cm yüksekliğe kadar dilimler halinde kesin ama dikkat edin dilimler birbirinden ayrılmasın! Nişastalarının çıkması için soğuk su dolu bir kabın içinde bekletin.
*Fırını alt-üst konumunda 200 derece ısıya ayarlayın.
*Patateslerin sığacağı kadar bir fırın kabına 1 çorba kaşığı tereyağı sürün.
*Patatesleri sudan çıkartıp temiz bir mutfak havlusuyla kurulayın, kesik bölümleri üste gelecek şekilde fırın kabına yan yana yerleştirin, 3 çorba kaşığı tereyağını her birinin üzerine eşit olarak pay edin, karabiber ve tuzu serpin. Fırında 45 dakika arasıra eriyen tereyağını patateslerin üzerine gezdirerek pişirin (3 defa bu işlemi yapmak yeterli oluyor). 45 dakikanın sonunda kabı fırından alın, patateslerin üzerlerine ufalanmış ekmek içini serpin. 15 dakika daha ekmekler kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Not:
*Tuz miktarını damak tadınıza göre artırabilirsiniz.
Bir yanıt yazın