Kış hazırlıkları;
Yaz domatesleriyle hazırladığım patlıcanlı konserveyi, kahvaltılarda veya üzerine kaşar rendesi ilavesiyle fırında pişirerek sıcak yemek olarak tüketiyoruz. Domates ve patlıcanların bol olduğu bu günlerde, kışın çok severek yiyeceğiniz bu lezzeti deneyin derim.
Malzemeler:
2 kg patlıcan
1 çorba kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım kg sivri biber
1 baş sarımsak, minik doğranmış
1,5 kg domates, kabukları soyulup yemeklik doğranmış
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
*Öncelikle patlıcanları alacalı soyun, herbirini uzunlamasına dörde bölün ve 2-3 cm uzunluğunda kesin, geniş bir kaba alın, üzerlerine 1 çorba kaşığı tuz serpin, acı suyunu bırakması için yarım saat kadar kenarda bekletin.
*Bu arada Geniş ve derin bir tencereye zeytinyağını alın, yıkanıp 2-3 cm uzunluğunda kesilmiş sivri biberleri ekleyin, açık ateşte 3-4 dakika soteleyin, sarımsakları ekleyin, 2-3 dakika sonra doğranmış domatesleri tencereye ilave edin, Patlıcanları da bol suda yıkayın ve hafifçe sıkarak domateslerin üzerine alın, karabiber, pul biber ve tuzunu da ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte 30-35 dakika pişirin.
*Ocağı kısık ateşe alın, patlıcanlı karışımı kaynar suda sterilize ettiğiniz cam kavanozlara boğum yerine kadar doldurun ve hemen kapaklarını sıkıca kapatın, ters çevirin, tamamen soğuduktan sonra serin bir yerde saklayın.
Afiyet olsun
*Cam kavanozlar ve kapakları temiz ve tamamen kurutulmuş olmalı!
*Baharat miktarını damak tadınıza göre ayarlayın.
Bir yanıt yazın