Bol sebzeli, sağlıklı ve lezzetli; yanında salatalık turşusu, yoğurt veya ayran ile tek başına bir öğün…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30-35 dakika
Malzemeler :
1 adet kuru soğan, iri doğranmış
2 çorba kaşığı fındık yağı
2-3 adet sivri biber, yemeklik doğranmış
1 adet kırmızı kapya biber, yemeklik doğranmış
3-4 diş sarmısak, ezilmiş veya 2 sap taze sarmısak
3-4 adet domates, yemeklik doğranmış
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet orta boy patlıcan, küp doğranmış ve yarım saat 1 tatlı kaşığı tuz eklenen suda bekletilmiş
1 su bardağı iri pilavlık bulgur
2 su bardağı su veya et suyu
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
1 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı :
*Soğanları fındık yağı ile pembeleşene kadar kavurun. Biberleri ilave edin. 2-3 dakika sonra sarmısakları ekleyin.
*Doğranmış domatesleri, biber salçası ve patlıcanları da ekleyin.Tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte patlıcanlar yumuşayıncaya kadar ,yaklaşık 6-7 dakika pişirin.
*Bulguru, tuzu, baharatları ve sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar karıştırmadan pişirin.
*Piştikten sonra tereyağını ilave edip 15 dakika kadar demlenmeye bırakın.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Püf noktası :
*Tereyağını, pilava piştikten sonra ilave etmek lezzetini artırıyor ve pilavı yerken mis gibi tereyağ kokusu hissediliyor.
Zeliha der ki
Öncelikle böyle bir sayfayla tanıştığım için çok mutlu oldum. İlk yaptığım mantarlı kremalı lingue makarna oldu vede efsane oldu ellerinize sağlıkkkkk patlıcanlı pilavıda en kısa sürede yapacağım hoşçakalın
Chez Maman der ki
Zeliha hanım sizler tariflerimi deneyip böyle güzel mesajlar gönderince ne çok mutlu oluyorum bir bilseniz🙏Mantarlı kremalı makarnayı beğenmenize çok sevindim🙏 Patlıcanlı bulgur pilavı da evdeki favorilerimizden biri, umarım siz de beğenirsiniz lezzetini🙏 Sevgilerimle🤗