Patlıcan ve dereotunun çok yakıştığı pilav, et & tavuk yemeklerine leziz bir eşlikçi oluyor.
Servis: 4-6 kişilik
Hazırlama, pişirme süresi: 60 dakika
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık baldo pirinç + 1 tatlı kaşığı tuz
2 adet orta boy patlıcan +1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ayçiçek yağı, patlıcanları kızartmak için
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su
Yarım demet dereotu
Yapılışı:
*Patlıcanları alacalı soyup minik küpler halinde doğrayarak derin bir kaba alın. 1 tatlı kaşığı tuz ve üzerlerini aşacak kadar su ekleyip acısını bırakması için yarım saat kadar bu şekilde bekletin. Daha sonra bol suda yıkayıp hafifçe sıkarak temiz bir mutfak havlusuna alın (kızartma yapacağımızdan iyice kurulamamız gerekli).
*Pirinçler ve tuzu derin bir kaba alarak üzerlerini aşacak gibi sıcak su ekleyin.
*Kızartma tavasına ayçiçek yağını alıp ocağı açık ateşe ayarlayın. Yağ ısınınca patlıcanları kızartıp kağıt havlu serdiğiniz tabağa alın.
*Kuru soğanın kabuğunu soyup tavla zarı formunda doğrayın. Zeytinyağını geniş ve yayvan pilav tenceresine alıp ocağı orta ateşe ayarlayın. Soğanlar pembeleşene kadar ara sıra karıştırarak 3-4 dakika kavurun. Bu arada pirinçleri bol suda yıkayarak süzdürün ve soğanlarla birlikte 2-3 dakika daha kavurun. Tuz ve 2 su bardağı sıcak suyu da ekleyerek tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
*Pilav pişerken bu arada dereotunu yıkayıp kuruladıktan sonra incecik doğrayın.
*Pişen pilava kızartılmış patlıcanlar ve dereotunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın, 15 dakika kadar demlendirip alttan üste doğru karıştırarak servis tabağına geçirin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın