Mevsiminde;
Patlıcan ile yapılabilecek pratik ve leziz yemeği organik tam buğday spagetti ile hazırladım, arzu ettiğiniz herhangi bir makarna çeşitiyle yapabilirsiniz.
Servis: 4 kişilik
Hazırlama pişirme süresi: 35-40 dakika
Malzemeler:
3 orta boy patlıcan
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sos için:
5 diş sarımsak, ezilmiş
1 yemek kaşığı zeytinyağı
7-8 adet kurutulmuş domates
400 gr domates püresi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kurutulmuş fesleğen veya 8 dal taze fesleğen
1 paket spagetti makarna
4 lt su
1 tatlı kaşığı tuz, spagettiyi haşlarken kullanmak için
Yarım su bardağı parmesan veya eski kaşar, ince doğranmış
Yapılışı:
*Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayarak derin bir kaba alın. Acısını çıkartmak için üzerini aşana kadar su ekleyip 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin. 15 dakika kadar tuzlu suda beklettikten sonra bol su ile yıkayarak hafifçe elinizle sıkıp fırın kağıdı serili tepsiye aktarın, 2 yemek kaşığı zeytinyağını üzerlerine dökerek karıştırın. 10 dakika önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
*Bu arada domates sosu için zeytinyağını geniş bir tavaya alarak orta ateşte ısıtın, sarımsakları ekleyip 1 dakika kadar soteleyin (sarımsakları yakmamaya dikkat etmeli). Kurutulmuş domates ve domates püresini ekleyerek sos koyulaşana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Karabiber, pul biber ve fesleğenleri ilave ederek ocağı kapatın.
*Sos pişerken eş zamanlı ayrı bir tencereye 4 litre su alın, açık ateşte kaynamaya başlayınca 1 tatlı kaşığı tuz ve spagettileri ilave edin, yaklaşık 9 dakika pişirip domatesli sosa ilave edin. Üzerine fırında pişen patlıcanlar ve yarım su bardağı parmesanı ekleyerek karıştırın.
*Sıcakken parmesan dilimleri ve taze fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis edin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın