Tarif defterimden;
Kahvaltıda, çay ile birlikte veya akşam yemeklerinde, ara sıcak olarak lezzetli ve iştah açıcı bir börek oluyor. Önceden hazırlayıp derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Servis: 12 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 15-20 dakika
Malzemeler :
3 adet yufka
1 kutu krema, 200 ml
4 çorba kaşığı sıvı tereyağ, normal tereyağını da eriterek kullanabilirsiniz
Yarım kg. pazı, yıkayıp kalın saplarını ayırın, yapraklarını ince doğrayın
300 gr. kadar peynir ( beyaz, kaşar ve lor karışık olursa daha lezzetli oluyor )
2 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Üzerine :
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı kadar kaşar peyniri rendesi
Yapılışı :
İç harç malzemelerini geniş bir kaba koyun ve pazı yumuşayıncaya kadar yoğurun.
Birinci yufkayı açık olarak serin. Tereyağını üzerine her tarafını kaplayacak şekilde bir fırça yardımıyla sürün.
İkinci yufkayı, tereyağ sürdüğünüz yufkanın üzerine açık olarak yerleştirin ve kremayı sürün.
Üçüncü yufkayı da en üste açık olarak yerleştirin ve önceden hazırladığınız iç harcı her tarafına eşit şekilde yerleştirin. Rulo yapın.
Ben fotoğrafta gördüğünüz gibi rulo yaptığım böreği ikiye bölüp derin dondurucuda 2 – 3 saat kadar bekletiyorum. Daha sonra 1,5 -2 cm. kadar dilimlere ayırıp kapalı bir kapta buzdolabının derin dondurucu bölümünde saklıyorum.
Pişireceğiniz zaman ,fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Börekleri aralıklı olarak tepsiye yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve kaşar rendesi serpin. 5 dakika önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun
Püf noktaları :
1- Börekleri dilimlere ayırıp derin dondurucuda saklayacağınız zaman her katın arasına buzdolabı poşeti yerleştirin ( yapışmamaları için ).
2- Pazı yerine aynı miktarda ıspanak ile de yapabilirsiniz.
3- İç harcına tuz koymanıza gerek kalmıyor, peynirlerin tuzu yeterli oluyor.
Bir yanıt yazın