Tarif defterimden;
Protein deposu kinoa ile yapılabilecek en lezzetli salatalardan biri…
Dondurucunuzda önceden haşlanmış kinoa varsa sadece 15 -20 dakikada salatanız hazır olacaktır. Kinoa ile ilgili kısa bilgi ve pişirme yöntemini geçen haftalarda ‘’Fırında Sakız Kabağı Dolması’’ nda vermiştim, tarif sonundaki notlar bölümüne de ekliyorum.
Servis: 4 kişilik
Pişirme hazırlama süresi: 50 dakika
2 su bardağı kinoa, haşlanmış ölçü
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
5-6 sap roka
5-6 sap fesleğen
4 adet kornişon turşu
10 adet çeri domates
3 adet çengelköy salatalık
Yarım limon suyu
3 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
*Yeşillikleri bol suda yıkayıp iyice kurulayarak incecik doğrayın.
*Domates ve salatalıkları yıkadıktan sonra minik küpler halinde doğrayın, kornişonu da doğrayıp tüm malzemeleri derin bir kaba alın.
*Pecan cevizinden bir kaç tanesini üzerini süslemek için ayırıp kalanı iri parçalara bölerek yeşilliklere ekleyin.
*Kinoa, limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı ve tuzu da malzemelere ilave edip iki kaşık yardımıyla harmanlayarak servis tabağına alın. Pecan cevizleriyle süsleyip servise hazır hale getirin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Notlar:
*Yüksek miktarda protein içeren, tahıl olmayan ama tahıl gibi kullanılan ıspanak familyasından bir bitkinin tohumları olan kinoa lif, mineral ve vitamin açısından çok zengindir. Glutensiz ve vegan beslenenlerin tercih ettiği kinoa ayrıca az yağlı ve kolestrol içermediğinden sindirimi oldukça kolaydır.
*1 su bardağı kinoayı yıkadıktan sonra tencereye alıp 2 su bardağı su ilave edin.
Kapağı açık olarak kaynatın, ocağın altını kısıp ara sıra karıştırarak yaklaşık 15 dakika pişirin.
Bu süre sonunda suyu tamamen çekmiş olacaktır. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Çatal ile havalandırarak kinoaları birbirinden ayırın.
*Kinoayı fazla miktarda haşlayıp küçük porsiyonlar halinde buzlukta saklayarak köfte, salata, kek, tabule veya salatalarınızın üzerine kullanabilirsiniz.
Bir yanıt yazın