Yeni keşifler;
Almanya seyahatimde büyük bir markette yılbaşı süslerine bakarken gözüme çarpan 3D kalıplar ki bunları görene kadar kendi kendime artık yeni kalıp almayacağım sözü vermiştim (evdekileri koyacak yer kalmadı desem🙈). Bu kalıplarla hazırladığım kurabiyeleri süslerken iyi ki almışım diye nasıl keyiflendim bir bilseniz🤗🎄🎅🏾⛄️🦌🛷Mutfağa benim gibi meraklıysanız yeni birşeyleri keşfedip denemek hiç bitmez hayat boyunca😉
Kurabiye hamurundan üç boyutlu kalıplarla yeteri kadar kesip kalan hamurla elimdeki diğer kalıpları kullanarak farklı şekillerde kurabiyeler hazırladım. Hepsini sırayla pişirip soğuttuktan sonra şeker hamuru ve glazür (icing) ile süslemek en keyifli bölümüydü.
Aşağıda verdiğim hamur ölçüsünden çeşitli şekillerde 30-35 adet kurabiye çıkıyor. Sizler de istediğiniz şekillerde kesip, biraz da hayal gücünüzü kullanarak sevdikleriniz için yeni yıl hediyesi yapabilirsiniz🎄🎁🌟
*Hamur ölçüleri tamamen bana ait olup yılbaşı kurabiyelerimde kullandığım tariflerimden biridir.
*Tarif sonundaki notlar bölümüne göz atmayı unutmayın😉
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
250 gr tereyağı, oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri, 120 gr
1 yumurta
Yarım su bardağı üzüm pekmezi, 50 ml
5 su bardağı un, yaklaşık 600 gr
1 tatlı kaşığı toz zencefil
Yarım çay kaşığı toz karanfil
Süslemeleri:
Kırmızı, beyaz ve yeşil şeker hamurları
4 lü tüp olarak marketlerde bulabileceğiniz renkli glazürler
Pudra şekeri
Pasta süslemeleri
Slikon hamur matı, şeker hamurunu açmak için
Yapılışı:
*Tereyağı ve pudra şekerini miksere alıp krema haline gelene kadar çırpın. Sırayla önce yumurtayı sonra pekmezi ekleyerek homojen bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
*Un, zencefil, tarçın ve karanfili elekten geçirip harmanlayarak yavaş yavaş yumurtalı karışıma ilave ederken mikseri düşük devirde çalıştırın. (yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz).
*Hamuru iki parçaya ayırıp küçük boy buzdolabı poşetine alarak yassılaştırın (açarken kolaylık sağlıyor). Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra fırın kağıdı üzerinde merdane yardımıyla yarım cm inceliğe gelene kadar açarak kurabiye kalıplarıyla kesin. Fırın kağıdıyla birlikte kaydırmamaya dikkat ederek tepsiye geçirin.
*Kenarlardan artan hamurlar bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
*5 dakika önceden 170 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri pembeleşene kadar 10 -12 dakika pişirin.
*Kurabiyeler tepside tamamen soğuduktan sonra şeker hamurunu slikon mat üzerinde mümkün olduğu kadar ince açıp kurabiyeleri kestiğiniz kalıplarla kesin.
*Kurabiyelerin üzerine ince bir fırça yardımıyla çok az miktarda su sürüp şeker hamurunu yapıştırın.
*Pasta süslemelerini serperek kurabiyeleri tamamlayın.
İçimizdeki çocuğun daima bizimle olması dileğiyle afiyetle sevgiyle kalın…
Notlar:
*Hamuru bir gece önceden hazırlamak işinizi kolaylaştıracaktır.
*Kurabiyeleri de önceden pişirip ertesi gün sadece süslemeye vakit ayırabilirsiniz.
*Şeker hamuru, slikon mat yerine temiz bir tezgahta da açılabilir, eğer böyle yapacaksanız tezgaha nişasta serpmeniz gerekir.
*Yıldız kurabiye için hamuru fırın kağıdı üzerinde kalıpla kestikten sonra ortasına şişe kapağıyla delik açarak şekerleme yerleştirin (kurabiye pişerken şeker eriyip kurabiyeye yapışacaktır). Fırında pişirdikten sonra tamamen soğuyunca spatula yardımıyla fırın kağıdından alın.
*Bir sonraki postta yayınlayacağım çam ağacı kurabiye hamurundan ve 3D kurabiyelerden kalan hamurları çeşitli kalıplarla kesip pişirdikten sonra sevgili arkadaşım Sema’nın elindeki slikon şeker hamuru kalıplarıyla farklı süslemeler elde ederek birlikte keyifle geçirdiğimiz bir gün oldu🎄🌟🎁🤗
Bir yanıt yazın