Tarif defterimden;
Evde en sevdiğimiz çorbalardan biri olan domates çorbası için yaz bitmeden rio veya yumurta diye adlandırılan domateslerden yaklaşık 20 kilo alıp rondodan geçirerek porsiyonluk poşetler halinde derin dondurucuda saklarım. Kış boyu elimin altında hazır olduğundan sadece 15 dakikada sıcacık çorbamız hazır olur.
Bazen naneli bazen de aşağıda tarifini verdiğim gibi pestolu hazırladığım çorbayı domateslerin lezzetlenmeye başladığı bugünlerde taze domateslerle hazırladım. Yaz & kış her mevsim yapılabilecek bu leziz çorbayı deneyin derim.
Servis: 6 kişilik
Hazırlama pişirme süresi: 20 – 25 dakika
Malzemeler:
1 kg domates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı dolusu un, (tam buğday unu kullandım)
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 litre su, 5 su bardağı
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı dolusu pesto
Servis esnasında;
Rendelenmiş parmesan
Kruton (ekmekleri minik doğrayıp fırında kurutarak elde edebilirsiniz)
Fesleğen yaprakları
*Domatesleri yıkayıp rondoda püre haline getirin.
*Zeytinyağını derin bir çorba tenceresine alın, orta ateşte ısınmaya başlayınca unu ekleyip un kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun.
*Domates püresi ve biber salçasını kavrulmuş una yavaş yavaş ilave ederek bir yandan karıştırın. Suyunu da ekleyip kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
*Pişen çorbaya pul biber, karabiber, tuz ve pestoyu ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocağı kapatıp blendırdan geçirin.
*Kaselere pay edip fesleğen yapraklarıyla süsleyin, parmesan ve kruton ile servis edin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın