Balkan mutfağına ait bir kahvaltılık olan peynirli biber turşusu tarifini kendi yorumladığım haliyle veriyorum.
Yapılışı pratik olan ve kahvaltı sofralarına çok yakışan lezzeti deneyin derim.
Servis: 400 gramlık kavanozda
Hazırlama süresi: 10 dakika
Bekletme süresi: 15 gün
Malzemeler:
200 gr tam yağlı ezine beyaz peynir
150 gr lor
3 – 4 adet kıl biber
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Yapılışı:
*Peyniri ufalayıp lor ile harmanlayın. Biberleri yıkayıp kurulayarak doğrayın.
*Kavanozun dibine yarım yemek kaşığı zeytinyağı akıtın. Peynir karışımının 1/3 ünü zeytinyağının üzerine iyice bastırarak yerleştirin. Üzerine dilimlenmiş biberlerden serpiştirin. Aynı işlemi zeytinyağı + peynir karışımı + biber sırasıyla üstte peynir olacak gibi malzemeler bitene kadar devam edin. En üstünü zeytinyağı ile kaplayıp kavanozun kapağını sıkıca kapatarak buzdolabına kaldırın. Biberlerin rengi turşu rengini alıncaya kadar yaklaşık 15 gün sonra yemeye hazır hale geliyor.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın