Tarif defterimden;
Evdeki malzemelerle pratik bir şekilde yapabileceğiniz leziz çörekler kahvaltı ve çay sofralarına çok yakışıyor.
Servis: 20 adet
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 20-25 dakika
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un, elenmiş
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
100 gr beyaz peynir, ufalanmış
7-8 dal maydanoz, yıkanıp incecik doğranmış
Üzerine;
Haşhaş tohumları
Yapılışı:
*Yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın. Yoğurma kabına yumurta akı, yoğurt ve sıvı yağı alarak el çırpıcısı ile homojen bir kıvama gelene kadar çırpın. Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırarak sıvı karışıma yavaş yavaş eklerken bir yandan yoğurmaya başlayın (ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak). Ufalanmış peynir ve doğranmış maydanozları ilave edip yoğurduktan sonra 20 eşit parçaya ayırarak yuvarlayın.
*Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, haşhaş tohumlarını serperek fotoğraftaki gibi artı şeklinde çizikler yapın.
*10 dakika önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın