Tarif defterimden;
Domates çeşitleriyle hazırlanan lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklar kahvaltı sofralarına çok yakışıyor. Sofra Dergisi için hazırladığım ”Altın Elma Domates” başlıklı lezzetlerden biri…
Dergi için yaptığım diğer domatesli tariflerime arama kutusuna ”Altın Elma Domates” yazarak ulaşabilirsiniz.
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15-20 dakika
Malzemeler:
1 adet pembe domates
3 adet salkım domates
3 adet yeşil domates
1 baş sarımsak
Yarım su bardağı rendelenmiş İzmir tulum peyniri
Yarım su bardağı rendelenmiş mozarella veya taze kaşar
1 yemek kaşığı kurutulmuş misket kekik
8 sap taze kekik
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Yapılışı:
*Domatesleri yıkayıp kuruladıktan sonra her birini ikiye kesin, sarımsağı da ikiye kesin. Hepsini fırın kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirin, üzerlerine İzmir tulum ve mozarella veya kaşarları eşit olarak pay edin. Üzerlerine karabiber ve kurutulmuş kekikleri serpin, taze kekikleri de aralara yerleştirin.
*190 derecede 5 dakika önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyip üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkarınca sıcakken üzerlerine zeytinyağı gezdirin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın