Tarif defterimden;
Kahvaltı sofralarımız için veya meze olarak sıklıkla yaptığım fesleğen aromalı peynirli biber sarmalarını Sofra Dergisi için hazırlamıştım.
Arama kutusuna ”Çeşit çeşit Biber’‘ yazarak biberli diğer tariflerime ulaşabilirsiniz.
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Malzemeler:
4 adet büyük boy kapya biber
250 gr sert ezine keçi beyaz peynir
Sos malzemeleri:
18 yaprak taze fesleğen
Yarım limonun suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı karabiber, taze çekilmiş
Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı:
*Kapya biberleri közleyin, kabuklarını soyarak çekirdeklerini çıkartın. Uzunlamasına ikiye bölün, her bir yarımı da uzunlamasına ikiye veya genişliklerine göre üç parçaya ayırın.
*Peynirleri küpler halinde doğrayın, biberlerin geniş tarafına yerleştirip rulo yaparak, kürdanla sabitleyin. Servis tabağına yerleştirin.
*Sosu için fesleğenleri yıkayın, fazla sularını peçete ile kurulayıp ince dilimleyerek havanda ezin. Limon suyu, zeytinyağı, karabiber, sarımsak tozu ve tuz ile hepsini havanda iyice karışana kadar ezin. Sosu biber rulolarının üzerine gezdirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın