Hafta sonu lezzeti;
Üç çeşit peynirli, beşamel soslu nefis Peynirli Makarna namı diğer Mac & Cheese…
Hafta sonu sofraları için yanında bol yeşil salata ile tek başına gayet lezzetli ve doyurucu bir yemek oluyor…
Servis: 4 – 6 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Malzemeler:
1 paket dirsek makarna, 500 gr
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz, makarnayı haşlarken kullanmak için
3 yemek kaşığı tereyağı
3 tepeleme yemek kaşığı un
600 ml süt
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
100 gr krem beyaz peynir
1 paket cheddar peyniri, 220 gr
100 gr mozarella peyniri
200 ml haşlanmış makarnanın suyu
Yapılışı:
*Büyük bir tencereye 3 – 4 lt su alın, kaynamaya başlayınca zeytinyağı, tuz ve makarnayı ilave ederek diri kalacak gibi yaklaşık 8 dakika haşlayın ve suyunu süzdürüp sıcak kalması için tekrar tencereye aktarıp kapağı kapalı olarak hazırda bekletin (haşlanan makarna suyundan1 su bardağı ayırın).
*Cheddar ve mozzarella peynirlerini rendeleyip hazırda bekletin.
*Tereyağını geniş bir tencerede orta ateşte eritin, unu ekleyip un kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak hafifçe kavurun, sütü ilave ederek beşamel sos kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kısık ateşe alarak sırayla sarımsak tozu, baharatlar, peynirler ve haşlanmış makarna suyunu ekleyip karıştırın. En son haşlanmış makarnayı ilave ederek karıştırın, bu aşamada tadına bakın ve ihtiyaç duyarsanız damak tadınıza göre tuz ekleyin.
*Peynirli makarnayı servis tabağına aktarıp dilerseniz üzerini doğranmış maydanoz ve taze soğan ile süsleyerek bekletmeden sıcak olarak servis edin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın