Hafif bir öğün olarak tüketebileceğiniz leziz salatayı dilediğiniz otları kullanarak hazırlayabilirsiniz.
Servis: 3 – 4 kişilik
Pişirme Süresi: 10 dakika
Hazırlama süresi: 30 dakika
Malzemeler:
250 gr burgu (fusilli) makarna
2 lt su + 1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 kırmızı dolmalık biber
1/2 sarı dolmalık biber
3 sivri biber
3 – 4 sap taze soğan
8 – 9 sap maydanoz
3 kornişon turşu
7 – 8 adet kurutulmuş domates
1 çay bardağı siyah zeytin, çekirdekleri çıkarılmış
1 limon suyu ve rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı tane karabiber, havanda iri taneler halinde dövülmüş
20 adet minik top mozarella
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
*2 litre suyu derin bir tencerede kaynatın, tuz ve makarnaları ilave edip 10 dakika pişirin. Pişen makarnayı süzgeçten geçirip tekrar tencereye alın, sıcakken üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağını akıtıp karıştırın.
*Makarna tamamen soğuyana kadar bu arada biberler, taze soğan ve maydanozu yıkayıp doğrayın. Kornişon ve kurutulmuş domatesleri de doğrayıp tüm malzemeleri soğumuş makarnaya ilave ederek karıştırın, üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirerek servis edin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın