İçindeki yöresel çeçil peynirinin kendine has tadıyla öne çıkan leziz milföy poğaçalar…
Servis: 12 adet
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 – 25 dakika
Malzemeler:
3 adet dikdörtgen milföy hamuru
50 gr çeçil peyniri
1 yumurta sarısı
Üzerlerine:
1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu
Yapılışı:
*Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
*Milföyleri dondurucan çıkartın, oda ısısına gelince her bir hamuru 4 dikdörtgen parça olacak gbi kesin. Uçlarına peyniri pay edip katlayın. Kesik taraflarını çatal ile sabitleyerek tepsiye sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpiştirin.
*180 derece fanlı ayarda önceden ısıtılmış fırında kabarıp üzerleri kızarana kadar 20 – 25 dakika pişirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın