Tarif defterimden;
Davet sofralarınız için hem görsel olarak hem de lezzetiyle yemek öncesi ara sıcak olarak hazırlayabileceğiniz börekleri misafirleriniz çok beğeneceklerdir.
Sofra Dergisi için yaptığım lezzetlerden biri olan nefis börek ”Göz dolduran Karın Doyuran Börekler” başlığı altında yayınlanmıştı.
Servis: 25 cm çapında kelepçeli kalıp
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 35 – 40 dakika
Malzemeler:
3 yufka
300 gr beyaz peynir
7-8 dal maydanoz
Sosu için:
3 yumurta
75 gr tereyağı
Yarım lt süt
Yapılışı:
*Yufkaları 5 er cmlik şeritler olacak gibi uzunlamasına kesin. Şeritlerin ucuna beyaz peynir ve yıkanıp incecik doğranmış maydanoz karışımından birer tatlı kaşığı yerleştirerek muska gibi sarın.
*Kelepçeli kalıba tereyağının bir tatlı kaşığı kadarını sürüp fırın kağıdı yerleştirin. Muska gibi sarılmış yufkaları kalıba sivri tarafları yukarı gelecek şekilde yerleştirin.
*Tereyağını eritin, soğuyunca yumurta ve sütü ekleyerek mikserle çırpıp yufkaların üzerine dökün. kalıbın üzerini kapatarak bir gece buzdolabında bekletin.
*Ertesi gün üzerlerine susam serperek 175 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın