Tarif defterimden;
Patlıcanları dilimleyip az miktarda zeytinyağı sürerek tost makinesinde kızartıyoruz, sonrasında peynirli iç harç ile rulo yapıyoruz, hepsi bu kadar…
Patlıcan rulolarını balkonumda yetiştirdiğim minik turpların çiçekleriyle süsledim, yenilebilir dileğiniz çiçeklerle sunum şıklığı yaratabilirsiniz…
Yemek öncesi iştah açıcı veya meze olarak hazırlayabileceğiniz lezzeti deneyin derim…
Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…
Servis: 16 adet
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Malzemeler:
2 adet kemer patlıcan
2 – 3 yemek kaşığı zeytinyağı
———————————-
200 gr taze peynir
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarımsak, ezilmiş
Yarım çay kaşığı tuz
8 – 8 dal dereotu, incecik doğranmış
———————————-
8 adet şeker domates
Dereotu yaprakları
Yapılışı:
*Tost makinesini en yüksek ayarda ısıtın. Patlıcanları yıkayıp kurulayarak uzunlamasına şeritler halinde olacak gibi ince doğrayın ve ısınmış tost makinesine sıralayın, üstlerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün, diğer taraflarına da aynı işlemi yaparak makinenin kapağını kapatın. Patlıcan dilimleri kızarınca düz bir tabağa geçirin, diğer patlıcanları da aynı yöntemle kızartın.
*Taze peynir, süzme yoğurt, sarımsak, tuz ve dereotunu orta boy bir kasede karıştırın. Kızarmış patlıcanların geniş tarafına birer tatlı kaşığı pay ederek rulo yapın. Üzerlerine dereotu yaprakları ve ikiye bölünmüş domatesleri yerleştirin. Tüketene kadar buzdolabında saklayın.
Kısa bir not;
*Taze peynir yerine labne kullanılabilir.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın