Tarif defterimden;
Peynirli & taze otlu iç harcı ve lezzetli yaz domatesleri ile pişirmeden pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz dolmalarla sofralarınızda sunum şıklığı yaratabilirsiniz…
Servis: 5 – 6 adet
Hazırlama süresi: 20 dakika
Malzemeler:
7 – 8 sap dereotu
3 – 4 sap taze fesleğen
1 dal taze soğan
200 gr süzme beyaz peynir
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı karabiber
5 – 6 adet salkım domates
Yapılışı:
*Dereotu, fesleğen ve soğanı incecik doğrayın, peynir, zeytinyağı ve karabiberi ekleyerek çatal yardımıyla iyice karıştırın.
*Domateslerin kapaklarını kesip kenara ayırın, içlerini küçük bir bıçak ve kaşık yardımıyla çıkartın. Peynirli karışımla içlerini doldurun, kenara ayırdığınız kapakları üzerlerine yerleştirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın