Tarif defterimden;
‘‘Kış güzelleri” başlığıyla Sofra Dergisi’nde yayınlanan tariflerimden biri…
Servis: 24 cm lik kare kalıpta
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 35-40 dakika
Malzemeler:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
600 gr pırasa, ince olanlardan
1 orta boy havuç, rendelenmiş
1 kapya biber, doğranmış
Yarım sarı biber, doğranmış
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
___________________________________
Yarım çay bardağı ince bulgur, 80 gr
Yarım çay bardağı kaynar su
___________________________________
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
200 gr beyaz peynir, ufalanmış
___________________________________
Yapılışı:
*Pırasaları yıkayıp uzunlamasına ikiye bölüp incecik doğrayın 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte geniş bir tavaya alın, rendelenmiş havuçları ilave edip orta ateşte 4-5 dakika soteleyin. Biberleri de ekleyip 2-3 dakika daha soteledikten sonra ocağı kapatın, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın, soğuması için kenarda bekletin.
*Pırasaları sotelediğiniz sırada eş zamanlı bulgura kaynar suyu dökün, demlenmesi için üzerini kapatın.
*Kalıba 1 tatlı kaşığı tereyağı sürüp 1 tatlı kaşığı un serpin.
*Derin bir karıştırma kabında yumurtaları el çırpıcısıyla çırpın, sırayla sıvı yağ, elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Beyaz peynir, pırasalı karışım ve peyniri ilave edip karıştırarak tart kalıbına alın. Üzerini spatula ile düzeltin, çörek otu, susam ve haşhaş gibi yağlı tohumlarala üzerini süsleyin.
*5 dakika önceden 180 dereceye ayarlanmış sıcak fırında 35-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Ilık veya soğuk olarak servis yapın
Afiyetle, sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın