Kalın kabuklu yafa portakallarla yapabileceğiniz bu nefis aromalı reçeli kahvaltıda, kek veya diğer tatlıların üzerinde hatta yanında kaymakla tatlı niyetine tüketebilirsiniz🍊
Portakal kabuklarıyla hazırladığım reçellerde aromasını artırmak için genellikle su yerine portakalın suyunu kullanmayı tercih ediyorum. Hatta bu reçelin şerbetine kan portakalı suyu ekledim ve sonuç mükemmel oldu. Kan portakalı bulamazsanız kabuklarından ayırdığınız içlerini katı meyve sıkacağından geçirip toplamda 1 litre olacak gibi ekstra portakal suyu ilave edin.
Serin yerde bozulmadan 5-6 ay saklayabileceğiniz bu lezzeti deneyin derim.
Bu arada bu reçelle birlikte farklı lezzetlerde 20 tane reçel tarifimin blogda olduğunu hatırlatayım dedim 🍒🍊🍓🍇🍋🌹🍑🙌😋😉
Malzemeler:
1 lt taze sıkılmış portakal suyu
1250 gr toz şeker
Yarım çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı limon tuzu
Yapılışı:
*Portakalların kabuklarını rendenin ince tarafıyla hafifçe kazıyıp fotoğraftaki gibi dilimlere ayırın.
*Dilimlere ayırdığınız portakal kabuklarını sıkı bir şekilde rulo yaparak iplere geçirin. İpleri iki ucundan bağlayın (ruloların açılmamaları için sıkıştırmak gerekli!).
*Büyük bir reçel tenceresine rulo yaptığınız portakal kabuklarını alıp üzerini dört parmak aşacak gibi soğuk su ilave edin. Orta ateşte kaynamaya başlayınca 15 dakika haşladıktan sonra soğuk su dolu bir kaba geçirin. 1 gün içinde 4-5 defa suyunu değiştirin.
*Portakal suyunu reçel tenceresine alarak üzerine şekeri ilave edin. Orta ateşte şeker eriyene kadar ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayan şekerli portakal suyuna tereyağını ve suda beklettiğiniz portakal kabuklarını iplerini açmadan ekleyin.
*Yaklaşık 40 dakika pişirdikten sonra limon tuzunu ekleyerek 3 dakika daha pişirip ocağı kapatın. *Reçel ılınınca portakal kabuklarını tencereden alıp iplerinden çıkararak reçelin suyuyla birlikte cam kavanozlara alın ve kapağını sıkıca kapatıp serin yerde saklayın.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın