C vitamini içeren ve bağışıklıklık sistemimizi güçlendiren etkisi, kış boyu gripten koruma gibi bir çok yararları olan portakalın suyundan ve kabuğundan hazırladığım birçok tarif mevcut blogda. İlave olarak portakal soslu kek, portakallı lor kurabiyesi ve portakal kabuğu reçeli tariflerimi sırayla paylaşmayı planlıyorum🍊🍊🍊👍😋
Portakal pelteli bu tarifimi çocuklar küçükken onlara portakallı & sütlü bişeyler yedirebilmek için sıklıkla yapardım🧡💛
Şimdilerde yemeğe davet ettiğim dostlarımız için hazırlar oldum açıkçası🤗Mezeler, ara sıcak, ana yemek, pilav ve salatalardan sonra hafif ve serinleten tatlı tercih ediliyor elbette… Yemek sonrası için bir gün önceden hazırlayabileceğiniz bu leziz tatlının yapılışı da çok pratik👍😋
Tarif sonundaki not bölümüne bakmayı unutmayın😉
Servis: Baton kalıpta
Hazırlama, pişirme süresi: 20 dakika
Malzemeler:
Portakallı pelte için;
5 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 çay bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı toz şeker
1 paket kakaolu bisküvi
Muhallebi İçin;
1 çay bardağı buğday nişastası
1 paket vanilya, 10 gr
5 çay bardağı süt
Üzerini süslemek için:
Hindistan cevizi rendesi
Antep fıstığı ezmesi
Renkli süs şekerlemeleri
Yapılışı:
*Öncelikle temiz bir buzdolabı poşetinin arasını keserek tek kat haline getirip baton kalıba yanlarından taşacak şekilde kaplayın (fotoğraftaki gibi).
*Portakallı pelte için mısır nişastası ve şekeri orta boy bir tencereye alıp harmanlayın (bu işlemi pelteyi pişirirken nişastanın topaklaşmaması için yapıyoruz).
*Portakal sularını sıkıp süzgeçten geçirerek tencereye alın, el çırpıcısıyla orta ateşte sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Bekletmeden kalıba döküp üzerini düzeltin.
*Bisküvileri tek sıra halinde portakallı peltenin üzerine yerleştirin.
*Muhallebi için buğday nişastası, şeker ve vanilyayı tencereye alıp harmanlayın. Sütü ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirdikten sonra sıcakken bisküvilerin üzerine alıp düzeltin. Soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletip buzdolabına alın.
*Yaklaşık 3-4 saat sonra dikdörtgen servis tabağını pastanın olduğu baton kalıbın üzerine kapatıp ters çevirerek yerleştirin. Poşeti üzerinden kaldırıp atın. Hindistan cevizi rendesi, antep fıstığı ezmesi ve süs şekerleriyle arzu ettiğiniz gibi süsleyin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Not:
*Bu tarifte temel prensip; Kuru malzemeler 1 er ölçü, sıvı malzeme 5 ölçü olacak gibi miktarı istediğiniz kadar artırabilirsiniz. Orta boy çay bardağını ölçü olarak kullanıp dikdörtgen kalıpta hazırladığım bu pastanın yüksekliği yaklaşık 6 cm.
Bir yanıt yazın