Tarif defterimden;
Evde en sevdiğimiz lezzetlerden biri olan Portakal Soslu Çikolatalı Mus…
Servis: 6 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Malzemeler:
Çikolatalı mus için;
120 ml krema, %35 yağ oranında
1 tatlı kaşığı granül kahve + 2 yemek kaşığı sıcak su
175 gr bitter çikolata, %65 kakao oranı
60 gr tereyağı, oda ısısında
3 büyük yumurta, sarısı ve beyazları ayrılmış
50 gr toz şeker
1 tutam tuz
1/2 çay kaşığı krem tartar
Portakal sosu için;
Küçük çay bardağı ölçüsüyle;
1/2 bardak toz şeker
1/2 bardak mısır nişastası
5 çay bardağı portakal suyu, taze sıkılmış
Üzerine;
2 portakalın rendelenmiş kabuğu
3 yemek kaşığı rendelenmiş çikolata parçaları
Yapılışı:
*Kremayı koyulaşıncaya kadar mikserle çırparak buzdolabına kaldırın.
*Granül kahveyi bir yemek kaşığı sıcak suda eritin.
*Çikolata, tereyağı ve eritilmiş kahveyi ısıya dayanıklı bir kaba alarak benmari usulü eritip homojen hale gelene kadar karıştırın. Tamamen soğuması için kenara alın.
*Yumurta sarıları ve şekerin yarısını ısıya dayanıklı cam kapta mikserle kremamsı hale gelene kadar çırpın. Daha sonra karışımı kaynayıp altı kapatılmış sıcak su üzerinde 2 -3 dakika daha çırpın (benmari usulü). 2 – 3 dakika sonra çikolatalı karışıma ekleyip karıştırın.
*Yumurta beyazlarına bir tutam tuz ekleyerek mikserin yüksek deviri ile çırpın, kabarınca krem tartarı ekleyin, tepecikler oluşuncaya kadar çırpın. Şekerin kalanını ekleyip sertleşene kadar çırpın, kabı ters çevirdiğinizde dökülmüyorsa olmuş demektir.
*Yumurta beyazlı karışımın yarısını çikolatalı karışıma ekleyip alttan üste doğru spatula ile karıştırın, buzdolabındaki kremayı ilave ederek karıştırın, en son kalan yumurta beyazlı karışımı ekleyip karışım homojen hale gelene kadar karıştırın.
*Çikolatalı musu kaselere 2/3 ü oranında pay edin ve buzdolabına kaldırın. En az 6 saat veya bir gece bekletin. Ertesi gün portakal sosunu hazırlayın; Toz şeker ve nişastayı küçük bir tencereye alıp harmanlayın. Portakal suyunu ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirip ocağı kapatın. İlk sıcaklığının geçmesi için el mikseriyle bir kaç dakika karıştırın. Ilınınca çikolatalı musların üzerine pay ederek tekrar buzdolabına kaldırın.
Servis öncesi rendelenmiş portakal kabuğu ve çikolata parçalarıyla süsleyin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın