Kakaolu bisküvi ve taze portakal suyu ile hazırladığım bu lezzetli ve hafif tatlının yapılışı çok kolay, tam da yaz tatlısı diyebiliriz.
Servis: 17*25 cmlik dikdörtgen cam kalıp
Hazırlama süresi: 15-20 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
Malzemeler:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından bir parmak eksik mısır nişastası
3 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu, yaklaşık 6 adet portakal
2 su bardağı su
1 portakal kabuğu rendesi
1 limon suyu
3 paket kakaolu bisküvi
Üzerini süslemek için; 2-3 çorba kaşığı rendelenmiş bitter çikolata
1 çorba kaşığı boziç
Yapılışı:
*Derin bir tencereye toz şeker ve mısır nişastasını alın, karıştırın. Portakal suyunu, suyu, portakal kabuğu rendesi ve limon suyunu ilave edin, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Pelte kıvamına gelince ocağı kapatın.
*Cam kabı su ile ıslatın, pelteden 3-4 kaşık dökün ve üzerine bisküvileri yerleştirin, aynı işlemi 2 defa daha yapın, en üstüne kalan pelteyi dökün ve spatula yardımıyla düzeltin. Tamamen soğuduktan sonra çikolata ve boziç ile süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat soğuttuktan sonra dilimlere ayırın, servis yapın.
Bir yanıt yazın