Tarif defterimden;
Yumuşacık dokulu ve portakal aromalı leziz kurabiyeleri sıcakken yemenizi öneririm.
Aşağıda verdiğim tarifteki hamur miktarından yaklaşık 50 adet ve 3 fırın tepsisi kurabiye çıkıyor. Bu kadar çok kurabiyeyi sıcakken nasıl tüketiriz diyenleri duyar gibiyim;) Hamurun yarısı kilitli poşette buzlukta saklanabilir. Tüketeceğiniz zaman oda ısısına gelene kadar bekletip şekil vererek fırında pişirebilirsiniz.
Servis: 50 adet
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 20-25 dakika
Malzemeler:
200 gr pudra şekeri
200 gr tereyağı,oda ısısında (eritilmeyecek)
1 portakalın kabuğu, tavla zarı gibi doğranmış
3 adet orta boy yumurta
400 gr un
Yarım limon suyu
10 gr karbonat
350 gr tuzsuz lor peyniri
Üzerine;
2 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
*Pudra şekeri, tereyağı, yumurta ve portakal kabuklarını geniş bir kaba alıp malzemeler kremamsı olana kadar el mikseriyle çırpın.
*Unu eleyerek sıvı malzemelere ilave edin. Üzerine yarım limon suyu ile karıştırılmış karbonatı ekleyip yoğurun. En son tuzsuz loru da ekleyip yoğurduktan sonra ceviz boyutunda yuvarlayıp üzerlerini bastırarak (her bir kurabiye hamuru 24 gr) aralıklı olarak pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirin, üzerlerine toz şeker serpiştirin.
*175 derecede 10 dakika önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kızarana kadar pişirin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın