Portakal suyu ve kabuğunun mis gibi aromasının çok yakıştığı mor havuç marmelatını deneyin derim…
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 5 + 30 + 3 dakika
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
1/2 kg mor havuç, 2 adet
1 bardak su, 200 ml
2 bardak + 4 yemek kaşığı toz şeker, 400 gr
1 bardak taze sıkılmış portakal suyu, 200 ml
6 – 7 adet karanfil
1 portakal kabuğu, rendelenmiş
1/2 çay kaşığı tereyağı
1 limon suyu
Yapılışı:
*Havuçların kabuklarını kazıyıp rendenin iri tarafıyla rendeleyerek derin bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip orta ateşte kaynamaya başlayınca 5 dakika pişirin.
*Rendelenmiş portakal kabuğu, portakal suyu, toz şeker, karanfil ve tereyağını ekleyip orta ateşte kaynamaya başlayınca ara sıra karıştırarak 30 dakika pişirin. Limon suyunu ilave ederek 3 dakika sonra ocağı kapatın. Marmelatın ilk sıcaklığı geçince cam kavanozlara aktarıp kapaklarını sıkıca kapatın. Tüketene kadar serin yerde saklayın.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla evde kalın…
Bir yanıt yazın