Renkli Biberli Borani, süzme yoğurt ve dereotu sevenler için lezzetli ve yapılışı pratik bir meze, yemek, atıştırmalık veya iştah açıcı;
Borani’nin ne anlama geldiğini merak edenler için kısaca anlatayım; Çok kültürlü bir ülkede yaşadığımızdan her yörede farklı yemeklere verilen Borani adı ‘’bir yemek değil’’ ‘’bir yemek çeşitidir’’ Et ya da sebzeler, sotelendikten ya da haşladıktan sonra, üzerlerine sarımsaklı veya sade yoğurt dökülerek servis edildiğinde, böyle yemeklere Borani denir.
Aşağıda verdiğim tarifteki Borani renkli biberleri soteleyerek hazırladığım ve evde lezzetini çok beğendiğimiz bir çeşiti…
Servis: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 15-20 dakika
Pişirme süresi: 8-10 dakika
Malzemeler:
3 yeşil dolmalık biber
3 kapya biber
2 çorba kaşığı sıvıyağ, fındık yağı kullanıyorum
250 gr süzme yoğurt
Yarım demet dereotu
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
*Öncelikle biberlerin çekirdeklerini çıkartıp yıkayın ve küçük küpler halinde doğrayın.
*Geniş bir tavaya sıvıyağı alın, açık ateşte yağ ısınınca biberleri ekleyerek 8-10 dakika soteleyin. Ocağı kapatıp biberlerin tamamen soğuması için kenara alın.
*Dereotunu yıkayıp kurulayın ve incecik doğrayın. Sarımsakları ezin.
*Tamamen soğuyan biberlerin üzerine yoğurt, dereotu, sarımsak, tuz ve zeytinyağını ekleyin, karıştırın.
*Boraniyi servis tabağına alıp dereotu ile süsleyin. Yanında kızarmış ekmek veya kraker ile servis yapın.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın