Tarif defterimden;
Sofra Dergisi editörü sevgili Selma Şen arayıp önümüzdeki ay çeşit çeşit biberlerle farklı lezzetlerle çekim yapalım diye rica edince ilk aklıma gelen biberli köftelerdi.
Görsel şıklığı ve lezzetiyle evdeki favorilerimizden biri olan renkli biberli köfteleri deneyin derim.
Sofra Dergisi’nde yayınlanan biberli tariflerime arama kutusuna ” Çeşit Çeşit Biber” yazarak ulaşabilirsiniz.
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 35 + 10 dakika
Malzemeler:
1 adet iri boy kırmızı dolmalık biber
1 adet iri boy sarı dolmalık biber
2 yemek kaşığı ketçap
2 yemek kaşığı rendelenmiş mozarella veya taze kaşar
2 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
Köfte için malzemeler:
300 gr köftelik dana kıyma
Yarım çay bardağı galeta unu
1 kuru soğan, rendelenmiş
7-8 dal maydanoz, ince doğranmış
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 diş sarımsak, ezilmiş
Çay kaşığının ucuyla karbonat
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
*Biberlerin her birinden 2 şer dilim çıkacak gibi halka halinde dilimleyin. Tepesi ve altındaki bölümleri köfteye eklemek için tavla zarı formunda doğrayın.
*Köfte malzemelerini bir kaba alarak yoğurun, tavla zarı formunda doğranmış biberleri ilave edip köfteleri dört eşit parçaya ayırın.
*Halka biberleri fırın kağıdı serilmiş tepsiye alın, içlerine köfteleri yerleştirip üzerlerine ketçap sürün. 180 derecede ısıtılmış fırında köfteler kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkartarak rendelenmiş mozarella veya taze kaşarları üzerlerine serpin, peynirler eriyene kadar fırında yaklaşık 10 dakika daha pişirin. İnce doğranmış maydanozlarla süsleyerek sıcak olarak servis edin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın