Kurban Bayramında hemen her evde yapılan sac kavurma, bizim evde de sevilen favori yemeklerimizden biridir, yanında tereyağlı pirinç pilavı ve salata…sonrası malum;) Bu lezzeti bir de benim tarifimle deneyin derim:) Yorumlarınızı bekliyorum:)
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 10-15 dakika
Pişirme süresi:25-30 dakika
Yarım kg kuzu but, küçük kuşbaşı doğranmış
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan, iri doğranmış
4-5 adet sivri biber, iri doğranmış
5-6 diş sarımsak, doğranmış
7-8 adet mantar, iri doğranmış
4 adet orta boy domates, kabukları soyulmuş ve iri doğranmış
1 kahve kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
Yapılışı:
*Tereyağını sac veya tavaya alın, etleri ekleyin. Tavanın kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin, suyunu çektinden sonra tavanın kapağını açın, etler pembeleşene kadar kavurun.
*Etleri tavadan delikli kevgir ile kenara alın, tavada kalan yağın üzerine soğanları alın, açık ateşte kavurun, pembeleşince sivri biberleri ekleyin. 2-3 dakika sonra sarımsakları ekleyin, 1-2 dakika sonra kavurduğunuz malzemeleri kenarda beklettiğiniz etlerin üzerine alın.
*Aynı tavaya mantarları alın açık ateşte sularını salıp çekinceye kadar pişirin, biraz kavurun, bu aşamada kenarda beklettiğiniz kavrulmuş et, soğan, biber ve sarımsaklı karışımı mantarların üzerine alın, domates, tuz, karabiber, pul biber ve kekiği de ekleyip açık ateşte 4-5 dakika çevirin. Domateslerin sulanmasına fırsat vermeden ocağı kapatın. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun
Not:
*Sac kavurmasını servisten birkaç saat önce hazırlayıp, domatesleri son anda ekleyebilirsiniz.
Dicle der ki
Bonfileyle yapsak da güzel olur mu?
Chez Maman der ki
Bonfileyle de güzel olur ama yağ miktarını biraz artırmanız gerekir, ayrıca bonfilenin suyunun çıkmasına izin vermeden yüksek ateşte soteleyin. Umarım yardımcı olmuşumdur:)