Mevsimi geçmeden;
Balkonumda yetiştirdiğim fesleğenleri yaz boyunca salatalarda, dolmalarda ve aşağıda tarifini verdiğim sakız kabaklı cacıkta bol bol kullandım.
Sakız kabağına çok yakışan taze fesleğenli cacığı kabak mevsimi bitmeden deneyin derim. Ayrıca kabakları pişirmeden kısa sürede hazırlayabileceğiniz leziz ve sağlıklı cacığı hafif bir öğün veya meze olarak tüketebilirsiniz.
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Malzemeler:
4 adet orta boy sakız kabağı
6-7 sap taze fesleğen
1 avuç dolusu ceviz içi
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı tuz
500 gr süzme yoğurt
Üzerine;
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yapılışı:
*Kabakları yıkayıp kabuklarını soymadan rendeleyin. Fesleğenleri yıkayıp incecik doğrayın. Ceviz içlerini elinizle iri parçalara ayırın.
*Tüm malzemeleri karıştırıp servis tabağına alın.
*Üzerine zeytinyağı gezdirin, toz biber serperek tüketene kadar buzdolabında saklayın.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın