Patlıcan, kabak ve biberlerin, kızartma lezzetini aratmayan sağlıklı hali; Aralarına biraz balzamik sirke, fesleğen, ızgara yapılmış sarmısak ve soğanlarla çok lezzetli bir yaz yemeği oluyor. Domates sos ve yoğurdu unutmayalım:))
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 10-15 dakika
Pişirme süresi: 45-50 dakika
Malzemeler:
2 adet orta boy patlıcan, boyuna 1 cm kalınlığında doğranmış
2 adet orta boy kabak, boyuna 1 cm kalınlığında doğranmış
5-6 adet sivri biber veya köy biberi, herbiri ikiye bölünüp çekirdekleri çıkartılmış
8-9 adet renkli biberler, herbiri ikiye bölünüp çekirdekleri çıkartılmış, kırmızı kapya biber de olabilir
7-8 diş sarmısak
2 adet kurusoğan, halka doğranmış
1 çay bardağı sıvı yağ, ben fındık yağı kullanıyorum
3 çorba kaşığı balzamik sirke
5-6 dal fesleğen
Domates sosu için:
*4-5 adet domatesi yıkadıktan sonra blendırda püre yapın.
*1çorba kaşığı sıvı yağı bir sos tenceresine alın, ısınınca domatesleri ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip koyu bir kıvam alana kadar pişirin, bir kenarda bekletin.
Servis esnasında:
1 kase yoğurt
*Patlıcan, kabak, biber, sarmısak ve soğanları yıkayıp kurulayın, doğradıktan sonra geniş bir kaba alın, üzerlerine 1 çay bardağı sıvı yağı dökün, karıştırın.
*Döküm veya teflon tavada ızgara yapın, servis tabağına birer sıra karışık ızgara yaptığınız sebzeleri yerleştirin, aralarına balzamik sirke ve fesleğen serpiştirin, birer sıra daha karışık sebzelerden yerleştirin. Arzu ettiğiniz gibi süsleyin.
*Domates sos ve yoğurt ile servis yapın.
Afiyet olsun
Bir yanıt yazın