Tarif defterimden;
Mevsimin son şeftalileriyle hazırladığım liköre karanfil, limon kabuğu ve çubuk tarçının aroması çok yakışıyor.
Birkaç gün içinde içmeye hazır hale gelen yapılışı pratik nefis aromalı likörü şeftali mevsimi bitmeden deneyin derim…
Servis: 1 litrelik cam şişe
Hazırlama süresi: 15 dakika
Bekletme süresi: 4 gün
Malzemeler:
250 ml lik bardak ölçüsüyle;
3 büyük şeftali
1 limon
1 çubuk tarçın
4 – 5 karanfil
1,5 bardak votka
1 bardak içme suyu
1 bardak toz şeker
Yapılışı:
*Şeftalileri yıkayıp iyice kurulayarak kabuklarını soymadan dilimlere ayırın ve temiz bir cam kavanoza yerleştirin.
*Limonu da iyice yıkayıp kurulayarak kabuklarını soyun (görseldeki gibi, sadece dış kabukları), soyduğunuz kabukları kavanozdaki şeftalilerin aralarına yerleştirin. Çubuk tarçın, karanfiller ve votkayı ilave edip kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Serin yerde (buzdolabında) üç gün bekletin.
*Şurup için toz şeker ve suyu küçük bir tencereye alıp şeker eriyene kadar orta ateşte eritin, kaynama noktasına gelmeden ocağı kapatın. Şurup tamamen soğuyunca üç gün buzdolabında beklettiğiniz votkalı şeftalilerin üzerine dökerek kapağını sıkıca kapatın ve bir gün daha beklettikten sonra sıkı dokulu tel süzgeçten geçirin (üstte kalan şeftali dilimlerini de iyice ezerek süzgeçten geçirmeye çalışın). Temiz cam şişelere aktarıp tüketene kadar buzdolabına kaldırın.
Kısa bir not:
*Şeftali likörünü 3 – 4 ay buzdolabında saklayabilirsiniz.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın