Kayısı reçelini çubuk vanilya ile deneyin derim, vanilyanın verdiği yumuşacık aroma ile bambaşka lezzette oluyor. Bir dilim kızarmış ekmeğin üzerine tereyağı ve mis gibi vanilya kokulu kayısı reçelini kim istemez;) Ayrıca herkesin kolaylıkla yapabileceği pratik bir tarif…
Hazırlama süresi: 10-15 dakika
Pişirme süresi: 35-40 dakika
Malzemeler:
2 kg şekerpare kayısı
1,5 kg toz şeker
1 çubuk vanilya
1 çay kaşığı tereyağı
1 tepeleme çay kaşığı limon tuzu
Kayısıların iç çekirdekleri
Yapılışı:
*Kayısıları yıkayıp, ikiye bölün. Geniş ve derin bir tencereye alın, üzerini şekerle kaplayın, 4-5 saat suyunu bırakması için bekletin.
*1 çubuk vanilyayı uzunlamasına ikiye kesin, içlerinin tohumlarını bıçakla sıyırın ve kayısıların üzerine alın, vanilyanın kabuğunu ve tereyağını da ekleyin. Orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra 35-40 dakika pişirin, limon tuzunu ilave edin, 2-3 dakika sonra ocağı kapatın.
*Reçeli cam bir kaba alıp, üzerini temiz, ince bir tülbentle örtün ve balkonda güneş alan bir yerde 1 hafta bekletin. Hergün bir defa kayısıları zedelemeden karıştırın. Üzerine kayısıların çekirdeklerini ekleyin, cam kavanoza alın, kapağını sıkıca kapatıp serin bir yerde saklayın.
*Reçelimiz afiyetle yemeye hazır;)
***Güneşte suyu çektirilen reçeli uzun süre bozulmadan saklayabilirsiniz.
Bir yanıt yazın