Mevsiminde;
Semizotunun en lezzetli yemeği diyebilirim. Diyet yapanlar için doyurucu bir öğün olarak da tüketilebilir. Adana’lı kıymetli bir arkadaşımdan öğrendiğim tarifi, bulgur ekleyerek yaptığım haliyle paylaşıyorum.
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi:15-20 dakika
Pişirme süresi: 15-20 dakika
Malzemeler:
1 bağ semizotu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 büyük kuru soğan, yemeklik doğranmış
3-4 diş sarmısak, ezilmiş
4-5 adet domates, yemeklik doğranmış veya 1 su bardağından biraz fazla domates püresi
3-4 çorba kaşığı haşlanmış yeşil mercimek
1 çorba kaşığı bulgur
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
*Semizotunun kök bölümlerini kesip atın, yapraklı bölümünü bol su içinde, 1 çay bardağına yakın sirke ekleyerek 10 dakika kadar bekletin, tamamen temizlenene kadar birkaç defa suyunu değiştirerek yıkayın, daha sonra doğrayın.
*Tencereye zeytinyağını alın, soğanları ekleyin, pembeleşene kadar kavurun, sarmısak ve semizotunu ilave edin, üzerine mercimek, bulgur, domates, tuz, pulbiber ve karabiberi ekleyip karıştırın, tencerenin kapağını kapatıp 15-20 dakika orta ateşte pişirin.
Afiyet olsun
Not:
Semizotu ıspanak gibi sebzeleri önce yıkayıp sonra doğrayın, bu şekilde vitamin değerlerini kaybetmiyorlar.
Bir yanıt yazın