Siyah üzüme mandalina suyu ve vanilya ilavesiyle yaptığım bu lezzetli reçeli üzümler bitmeden deneyin derim. Arcadia Bağları’ndan Sevgili Zeynep’in gönderdiği ‘‘cabernet sauvignon’’ ve ”sangiovese” üzümleriyle aşağıda tarifini verdiğim reçeli farklı zamanlarda pişirdim, çoğunu iplere asarak kurumalarını sabırla bekliyorum…
Herhangi bir siyah üzümden hazırlayabileceğiniz ve yapılışı en kolay reçellerden biri diyerek tarifimize geçelim ve notlar bölümündeki fotolara göz atın derim 😉
Servis: 350 gramlık 1 kavanoz
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 15-20 dakika
Malzemeler:
500 gr siyah üzüm, saplarından ayıklanıp bol suda yıkanarak süzüldükten sonraki tartılmış net ölçü
250 gr toz şeker
1 adet büyük boy mandalinanın suyu
Yarım çay kaşığı limon tuzu
1 paket vanilya
Yapılışı:
*Derin bir tencereye üzümleri, şekeri, mandalina suyu ve suyu ilave edin,bir taşım kaynatıp ocağı kapatın, 7-8 saat veya bir gece üzümlerin suyunu bırakması için bekletin.
*Ertesi gün tencereyi ocağa alıp kaynayana kadar açık ateşte, kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 15-20 dakika pişirin, limon tuzu ve vanilyayı ekleyip 2-3 dakika sonra ocağı kapatın.
*Biraz ılınınca sterilize edilmiş cam kavanoza boşaltın, soğuyunca kapağını sıkıca kapatıp serin yerde saklayın.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Notlar:
*Mandalina suyu yerine portakal suyu olabilir.
*Yarım çay kaşığı limon tuzuna alternatif olarak yarım limon suyu kullanabilirsiniz.
*İri boy siyah üzümle ve yukarıdaki verdiğim tarifle hazırladığım reçelin fotosunu da aşağıya ekliyorum, bir top vanilyalı dondurmanın yanında tatlı olarak ikram edilebilir.
*Evde kedi varsa fotoğraf karelerine girmesi kaçınılmaz elbette;)
Bir yanıt yazın