Rafine şeker kullanmadan kuru üzüm ile tatlandırıp beyaz un yerine siyez unu ve fındıkları toz haline getirerek hazırladığım leziz kurabiyeleri kahve veya çay yanında ara öğün olarak tüketebilirsiniz.
Servis: 25 adet kurabiye
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ve orta boy çay bardağı ölçüleriyle;
2 büyük boy yumurta, oda ısısında
1/2 çay bardağı yoğurt, oda ısısında
1/2 çay bardağı fındık yağı
1 limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı vanilya özütü
2 su bardağı siyez unu
1 su bardağı fındık tozu
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine serpmek için;
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
*İzmir üzümünü blendırdan geçirip hazırda bekletin.
*Yumurta, yoğurt, fındık yağı, limon kabuğu rendesi ve vanilya özütünü geniş bir kaba alıp el çırpıcısı ile homojen bir kıvam alana kadar çırpın.
*Siyez unu, fındık tozu, chia tohumu, kabartma tozu ve tarçını harmanlayarak sıvı karışıma ekleyin, blendırdan geçirdiğiniz üzümleri de ilave edip yoğurun.
*Kurabiye hamurunu 25 eşit parçaya ayırıp yuvarlayarak fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin (chia tohumundan dolayı ele yapışan bir hamur olduğundan kurabiyeleri yuvarlarken elinizi su ile ıslatın).
*175 derecede 10 dakika önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Kurabiyeleri fırından aldıktan sonra sıcakken tarçın serpin.
*Kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra kapağı kapalı cam kavanozda 2-3 gün saklayabilirsiniz.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın