Kolay yemek;
Et ve balık yemeklerinin yanına çok yakışan lezzetli bir yardımcı yemek diyebiliriz. Bol soğanlı, zerdeçallı patatesin yapılışı da çok kolay.
Servis: 6 kişilik
Hazırlama süresi: 10-15 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Malzemeler:
5 adet orta boy kurusoğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kutu taze patates, Yaklaşık 1 kg
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
1 büyük çay bardağı su
Yapılışı:
*Kuru soğanların kabuklarını soyup ikiye bölün, piyazlık doğrayın.
*Geniş bir sahana zeytinyağını alın, soğanları ekleyin, orta ateşte ara sıra karıştırarak pembeleşene kadar 5-6 dakika soteleyin, bu arada patateslerin kabuklarını soyup her patatesi bir parmak genişliğinde doğrayın, bol suda yıkayın.
*Patatesleri sudan süzerek alın, soğanlara ekleyin, üzerine, tuz, zerdeçal ve suyu ilave edin, karıştırın, sahanın kapağını kapatın, kısık ateşte pişmeye bırakın, 10 dakika sonra spatula ile fazla karıştırmadan alt üst yapın, bu işlemi iki defa daha tekrarlayın, yani toplam pişme süresi 30 dakika oluyor, çatalın ucuyla pişip pişmediğini kontrol edin. Ocağı kapatıp üzerlerine karabiber serpin. Servis tabağına alın.
Afiyet olsun
Bir yanıt yazın