Adana mutfağından;
Bol kuru soğan ve yeşil mercimeğe ilave edilen az bulgur ile gayet besleyici ve doyurucu yemek & pilav arası bir lezzet…
Adana mutfağına ait olan pilavı geçen yaz çok kıymetli bir büyüğümden öğrenmiştim. Pilavın yanında yeşil salata, yoğurt veya ayran çok yakışıyor…
Servis: 4 – 6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
1 kg kuru soğan (piyazlık doğranmış)
Yarım bardak zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 bardak yeşil mercimek (diri kalacak gibi haşlanmış)
1 bardak başak başı iri bulgur
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
5 bardak sıcak su
Yapılışı:
*Soğan ve zeytinyağını geniş bir pilav tenceresine alarak orta ateşte soğanlar iyice yumuşana kadar kavurun. Salçaları ekleyip karıştırın. Mercimek, bulgur, karabiber ve tuzu ekleyin, en son sıcak suyu ilave ederek kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın