Airfriyerde kısa sürede pişirdiğim baharatlı ve bol susam kaplamalı leziz tavuk köftelerinin yanında acı biber sosu veya acılı ketçap çok yakışıyor…
Servis: 26 adet
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Malzemeler:
350 gr tavuk göğüs eti
350 gr kemiksiz derisiz tavuk kalça but
1 yumurta
5 sap taze soğan, incecik doğranmış
3 diş sarımsak, ezilmiş
7 – 8 dal maydanoz, incecik doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz kişniş
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
4 yemek kaşığı galeta unu
1 su bardağı simitlik susam
Servis esnasında;
Acı biber sosu veya acılı ketçap
Yapılışı:
*Tavuk etlerini iri küpler halinde doğrayın, kıyma kıvamına gelene kadar blenderden geçirin. Susam haricindeki tüm malzemeleri geniş bir kaba aktarıp iyice yoğurun ve köfte şekli vererek susama bulayın.
*Airfriyerde tavuk pişirme ayarında kızarana kadar 20 dakika pişirin.
*Köfteler sıcakken acı biber sosu veya acılı ketçap ile servis edin.
Kısa bir not;
*Köfteleri fırında pişirecekseniz pişirme kağıdı serilmiş tepsiye sıralayarak 190 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın